Cuma, Ekim 13, 2006

MELİSA, NANE VE ANASONLU BİTKİ ÇAYIMI YUDUMLARKEN DÜŞÜNDÜM DE ;

~ Saçlarımızın önlerini bigudiyle sarıp kabarttığımız, üç beş kişi yan yana dizilip kol kola gezdiğimiz yıllarda kitap referanslarımızı gözlerinin içine baktığımız bir takım ağabeylerimizden, ablalarımızdan alırdık. Bana denk düşen abi ve ablaların Orhan Pamuk’tan hiç hazzetmedikleri, genç dimağıma oldukça deruni işlenmiş olacak ki, yazarı ve kitaplarını tek bir satırını okumadığım halde sevilmeyecekler – okunmayacaklar cebime koymakta hiçbir mahzur görmedim. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapılacak arkadaş – eş – dost toplantılarında Orhan Pamuk ve nur topu gibi Nobel’i hakkında fikir beyan edemeyecek olmanın şaşkınlığı içerisindeyim.

~ Sakın içmeyin.

5 yorum:

gitarteli dedi ki...

sakın içmeyelim mi?
yapma yaa, ben de yeni yeni gribin eşiğindeyken "aha maslahat faydalı bişeyler tavsiye ediyor galiba" dediydim başlığı görünce.
şaşardım zaten aksi olsaydı. :p

maslahatgüzar dedi ki...

tavsiyemin gayet faideli olduğu kanaatindeyim.

grip olmuşsan zaten ne içsen yaramayacak, katlanacaksın paşa paşa.

hep gezip tozmaktan oluyor, geçmiş olsun :)

gitarteli dedi ki...

sorma..yağmur, soğuk..anatolia sahnesi, saklıkent, karanfil sokak arası dokunan mekikler. sonuç; sultamahmet çeşmesi gibi akan bir burun ve kırgınlık.
geçmiş olsun temennin için teşekkürler.;)

Necdet Yücel dedi ki...

"Saatleri Ayarlama Enstitüsü", "Aylak Adam", "Tehlikeli Oyunlar" sizde güzel hatıralar bıraktıysa Orhan Pamuk'u da seveceksiniz demektir.

maslahatgüzar dedi ki...

Hmm, teşekkür ederim.Tehlikeli Oyunlar'ı okudum sadece, sanırım genel anlamda Türk Edebiyatına da pek mesafeli yaklaşmışım.

Kurban Bayramı tatili programıma! bir Orhan Pamuk ekleyip neler olacağını göreceğim/iz.