Cumartesi, Eylül 16, 2006

SADECE SOL GÖZÜ AĞLAYAN TEK İNSAN DEĞİLMİŞİM


Pek ağlak biri sayılmam, aylarca biriktiririm tuzlu suya dönüşen üzgünlüklerimi ve etrafta kimsecikler yokken, sessiz sedasız SOL GÖZÜMDEN pıt pıt döküveririm.Bir iki yıllık birikmiş borcum, sigarayı bırakmış olmanın verdiği öksüzlük hissiyatıyla birleşince bugün o gün oldu, birkaç damla aktı sol gözümden.Ardından her cumartesi olduğu üzere kitapçının yolunu tuttum.Özen Yula'nın ÖBÜR DÜNYA BİLGİSİ adlı öykü kitabını, Annelies Verbeke'nin UYKU'sunu ve bir iki gün önce arkadaşımın tavsiyesi üzerine almayı kafaya koyduğum Murat Uyurkulak'ın TOL'unu aldım.TOL'a hızlı bir giriş yaptım ve daha ilk sayfadaki,
... RUHUMA BİR HAYAT YAKIŞTIRAMADIM.

cümlesi ruhuma yapıştı.Filozofların, büyük yazarların kitaplarında veya sevilen grubun - şarkıcının söylediği şarkı sözlerinde hayatın anlamını bulan yeniyetme bir genç oldum birden.15.sayfaya bir kaç dakika içinde ulaşmıştım ve şöyle bir cümleyle karşılaştım.
... KÜÇÜK BİR AÇIKLIK KALMIŞTI FOTOĞRAFLARIN ARASINDA, HER DEFASINDA SOL GÖZÜM O AÇIKLIĞA RAST GELİYORDU VE BEN SADECE SOL GÖZÜMLE AĞLIYORDUM.


Sol gözüyle ağlayan bir tek ben varım sanıyordum ve ağlarken, yine sol gözümle ağladığımı farkedip gülmeye başlıyordum.Bundan sonra nolacak bilemiyorum.

4 yorum:

gitarteli dedi ki...

hmm..
geçmiş yazdıklarını okuyanlar seni sert mizaçlı olarak tanımlayabilirler.(bkz.otelde rezervasyon ayırtma konulu post). ama ben hassas olduğunu, hassasiyetinin farkına varılmayanlarca sol gözünden yaş akıtıldığını iyi bilenlerdenim. sigarayı bırakmanın verdiği rahatsızlığı da dahil herbir şeyi bir kenara bıraksan da olayları akışında seyretsen?
örnek; benim gibi;)
gitarteli arkadaşın senden thin lizzy konulu bir post bekliyo; bulaştırdın bana da bu virüsleri, aşısını da sen yapıver.

maslahatgüzar dedi ki...

sayın okuyanlar, okuyupta beni tanımayanlar; sert görünüyor olabilirim ama bilin ki özümde kedi gibi uysal,duygusal bir insanım :P

annem hep der '' bir gözün diğerine faydası yoktur hayatta '' diye, alakasız ama olsun.

thin lizzy başımızın tacıdır, ruhumuzun ilacıdır.devam.

Adsız dedi ki...

aradabir benim sol gözüm seyirir , ben de sizden miyim ?

maslahatgüzar dedi ki...

hı hı , hoşgeldin, çek bi' sandalye.