Çarşamba, Ocak 17, 2007

VE


Biz küçükken kardeşimle en sevdiğimiz oyunlardan biri ''ve'' oyunu idi. Dedemin tavan arasındaki kitaplarını yürütür, en münasip ağaç gölgesinde başlardık oyunumuza. Rastgele açtığımız sayfadaki ''ve'' leri işaretlerdik çabucak, sonra başlardık saymaya.Kimin sayfasındaki ve daha çok ise o kazanırdı, mutlu olurduk. İle versiyonu da vardı.Öyle aklıma geldi birden. Hiç kimse bana bu oyundan bahsetmedi, acaba ben ve kardeşim dışında kimse oynamadı mı ?


5 yorum:

vetfatos dedi ki...

valla ben ilk defa duydum. meşhur bir şey olsaydı ben mutlaka duyardım :Pp

maslahatgüzar dedi ki...

hafta sonu istanbuldayım. belki bir yerlerde buluşup oynarız.

gitarteli dedi ki...

o oyunlar "klasik sıkıcı derslerde oynanan oyunlar" statüsündeydi. oyunlar dedim, çünkü çeşit çeşitlerdi. "ve" ve "ile" bağlaçlarının dışında, "sayfalardaki adamları sayma" oyunu yapardık ki evlere şenlik. kitabın sağ ve sol kısmı iki kişi tarafından paylaşılırdı ve tek tek çevrilen sayfalardaki adamlar sayılırdı itinayla.

bu kısım gülemk için; hazır ol maslahat:
bir keresinde benim seçtiğim taraftaki sayfanın birine yürüyüş yapan tanzimat devri ordusu resimi denk gelmişti de arkadaşım "oohha, pes arkadaş" deyip bırakmıştı oyunu. :):):)
(bilse ki benim önceden o sayfayı tesbit edip oyuna oturduğumu, daha yüzüme bakmazdı. simit gazozu da bedava yere ısmarlamamış olurdu)

gitarteli dedi ki...

hmm.
bu koment'i yazdığım anlarda aldığım duyumlara göre vetfatos ve maslahat buluşması gerçekleş(e)memiş.

anlaşıldı, şu gitarteli kulunuz olmadan bişeyler yapacağınız yok sizin. dii mi vetfatoscuum ? ;)

vetfatos dedi ki...

olur zamanla gitarteliciğim :))